Učitelji ti odprejo vrata, 
vendar vstopiti moraš sam.
                                                          ~ Kitajski pregovor

                                       

Zavod VseUk je nastal z idejo, da je učenje lahko vedno zabavno.

Verjamemo, da je učenje lahko drugačno, bolj inovativno, izkustveno.

Želimo si, da učenje spodbuja inovativnost in domišljijo.

Kot je rekel že fizik Albert Einstein: »Domišljija je bolj pomembna kot znanje. Znanje je omejeno, domišljija pa lahko preseže svet.«

VSEUK - Logotip + Slogan Web

POSLANSTVO VseUka

Naše poslanstvo je, da otrokom omogočimo drugačno izkušnjo doživljanja sveta okoli njih. Tako veliko je stvari, ki se jih otroci lahko naučijo skozi zabavo, ko se niti ne zavedajo, da se zares učijo!

Z izkustvenimi pristopi želimo povečati pomnenje in skladiščenje v dolgoročni spomin, saj je pri takem načinu učenja vključenih več čutov hkrati. Poleg tega pa je tako učenje veliko bolj zabavno kot zgolj teoretično podajanje učne snovi.

Tako si otroci bolj zapomnijo pridobljeno znanje in imajo tudi večjo motivacijo ter željo po učenju. Pričnejo verjetni vase in si pridobijo samozavest. 

ZAKAJ VseUk

Zavod VseUk želi spodbujati učenje na drugačen, bolj izkustven način, saj verjamemo, da je to mogoče.

Otroci so v zgornjem otroštvu naravno radovedni, hitro učljivi in še niso »ukalupljeni« s pričakovanji in videnji sveta okoli sebe. Po vstopu v šolo pa se ta »svoboda« izražanja zabriše in otrokom se vcepi pričakovanja družbe.

Zavod VseUk pa želi pri vseh starostih in v vseh življenjskih obdobjih ponovno obuditi to otroško radovednost in željo po novih znanjih.

Odkrijte VseUka* v sebi z našo pomočjo!

*VseUk: -a m (ȗ) – nekdo, ki se lahko vsega nauči; vsakdo, ki se lahko nauči nekaj povsem novega: vsak je lahko vseuk / vsak ima sposobnost postati vseuk / moja prijateljica in prijatelj verjameta, da sta vseuka//.

O zavodu

Logo dizajn: 2lindens

VseUkov LOGOTIP

Zakaj sta delfin in lupa VseUkov zaščitni znak?

Delfini uživajo v reševanju kompleksnih in zahtevnih nalog, se lahko zelo veliko zapomnijo in z lahkoto sledijo zapletenim navodilom, kar kaže na njihovo visoko inteligenco. So tudi ena izmed redkih živali, ki se lahko prepoznajo v ogledalu. Tako so delfini, tako kot so naši Radovedneži, zelo pametni! Ker pa vedno raziskujemo in odkrivamo je lupa pravi dodatek za nas.

Zelo smo ponosni na unikaten VseUkov logotip, ki je nastal pod rokami spretnega logo dizajnerja Primoža Černigoj, 2lindens

Top